Milyen lenne egy álom szórakozóhely Szolnokon?


A fiatalok szórakozási lehetőségeit, szokásait látva megosztottak a vélemények Szolnok falain belül.
Korosztály függetlenül vannak, akik aggódnak, vannak, akik közömbösek, vannak akik nem értik az aggódókat.

Egy 2013-as szolnoki ifjúságkutatás szerint a válaszadók 42%-a igen fontosnak tartja életében a közösségi, társas élet. Több, mint 2/3-a ezen belül azt mondja, hogy leginkább a barátokkal szeret lenni. Mindebből következik, hogy a fiatalok preferálják, hogy ahol találkoznak, az legyen egy jó hely, vagyis ne legyen túl drága, vagy lehetőség szerint minimalizált költségű, ellenben legyen az épület modern és szóljon jó zene.

Látva egy-egy szórakozóhelyet, azonban megjelenik az aggódás, és kezdenek eltörpülni a fenti elvárások, és számos kérdés jelenik meg.

Elég biztonságot ad ez a fiatalok számára? Nem túl sok még késő este is a 14 alatti fiatal? Hozzá lehet jutni tiltott party drogokhoz? Még akkor is folyik az alkohol, amikor már nem kéne?

Te mit gondolsz, mitől jó egy szórakozóhely? Várjuk gondolataidat, válaszaidat.
Milyenek ezek a szórakozóhelyek? Milyennek kellene, hogy legyenek? Kérünk, ne felejtsd életkorodat is megadni.

Szolgáltató Város® Projektiroda


Megjegyzés hozzáfűzése

4 Gondolat “Milyen lenne egy álom szórakozóhely Szolnokon?

  • Kardos Krisztián

    26 éves vagyok. Annak nagyon örülök, hogy bizonyos szórakozóhelyeken 25 év felett már ingyenes a belépés, de a beugrók általában nem drágák egyébként sem (általában nem több mint 1000 Ft). Amit tiltanék mindenképp, az az alkoholvételi lehetőség, így csökkenteni lehetne a részeg fiatalok számát éjszakánként. Én levinném 14 évre a szórakozóhelyeken az alsó korhatárt, ezzel mindkét fél jól járna, hiszen a bulizni kívánó fiatalok között igen sok a 14-15 éves, így többen mennének be az ilyen helyekre. Természetesen a korhatár megmaradna, hiszen az elég durva lenne, ha kiskorúak is elmehetnének egy olyan helyre, ahol nyílt titok, hogy sokan ismerkedés céljából mennek.

    Azt a szórakozóhelyet, amelyikről kiderülne, hogy a pultok között party- vagy egyéb drogot árultak, igen súlyosan (többszázezer vagy millió Ft-ra) büntetném, de természetesen csak akkor, ha egyértelműen kiderülne, hogy ezt a szórakozóhely tette és nem pedig magánszemély a saját hasznára. Amennyiben ez több alkalommal előfordulna, úgy a szórakozóhely bezárásra kerülne, tulajdonosa pedig többet nem nyithatna szórakozóhelyet a városban.

  • Vitos Máté

    Szia szerintem olyan lenne hogy ha 14-29 évig terjedő fiatalokat beengednék lennének biztonságiőrök és jó zene. Ezs a feltevés csak egy ötle,de szerintem jó. A belépés díja max 1000 ft lenne és csak ismerkedés miatt mennének moda a gyerekek. Én 14 éves vagyok és ez szerintem egy nagyon jó dolog lenne ha nyitnának egy ilyen szórakozó helyet ahol lehet hülyülni és bulizni is. :D