Ifjúsági blog pályázat dobogós írásai


Kedves Fiatal Olvasóink!

A Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok pályázatot hirdetett a szolnoki általános- és középiskolások, valamint kollégisták részére.

5 témában volt lehetőségük a fiataloknak cikket írni, melyek az alábbiak voltak.

Iskolai élet diákszemmel; Bizalom a családban a fiatal szemével; Szolnoki élet diákszemmel; Párkapcsolatok előtt és után; Barátság, baráti kapcsolatok

Szeretnénk megosztani Veletek a dobogós írásokat, melyek olvasása, bízunk benne arra ösztönöz Benneteket, hogy véleményeteket elmondva hozzászóljatok a témákhoz.

Az első cikket, mely az Iskolai élet diákszemmel témára született és első helyet ért el, az alább olvashatjátok.

 

Lanyok_dolgozat_irasA diákok iszonyatos élete

Hogy szerintem milyen az élet a diákok számára? Túl vagyunk terhelve. Nincs időnk élni. Hisz’ mikor is lenne időnk? Egész nap az iskolában vagyunk és hajtjuk magunkat, hogy a jegy, amit kapunk megfelelő legyen számunkra. Délután külön tanárokhoz járunk, mert nem az összes tantárgyból teljesítünk az elvárt szinten, vagy csak, mert szeretnénk még jobbak lenni. Ott kell lenni és keményen dolgozni, mert szerintem jobb most küzdeni, mint később szenvedni. Megvetjük magunkat, ha egy dolgozat nem megfelelően sikerül.

Vagy tévednék?! Van időnk pihenni, játszani a hétköznapokban? Van időnk arra, hogy a családunkkal elegendő időt töltsünk? Van időnk, hogy a barátainkkal leüljünk és beszélgessünk? Vagy… hogy ne érdekeljen az, hogy az iskolában mit mondanak a tanárok? Vagy van időnk arra, hogy kialudjuk magunkat? Mert szerintem nincs időnk ezekre. Lehet, hogy én tévedek és rossz szemszögből látom az egészet és csak én vagyok ilyen…

Lehet, hogy mire felnőtt leszek máshogy fogom látni az egészet! Nem tudom…

Lehet, hogy ha nem vasárnap, hanem pénteken írnám ezeket a sorokat, leírtam volna, hogy mennyire jó, ha testnevelés órán megnyerjük a tűzharc versenyt, vagy amikor az osztálykiránduláson az egész buszon egyszerre üvöltjük a kedvenc számunkat. Vagy, amikor a dolgozat után megbeszéljük, hogy melyik válasz volt a helyes és együtt örülünk, hogy jót írtunk. Vagy, amikor egyszerre izgulunk a matek dolgozat miatt, és a tanár benyögi, hogy a legrosszabb jegy a négyes lett, és utána együtt könnyebbülünk meg. Vagy, hogy milyen jó, amikor megnyersz egy megyei versmondó versenyt és tudod, hogy büszke rád az egész osztály. Vagy, amikor a húszas szünetben pletykázunk a barátnőinkkel. Vagy, milyen jó, ha rajzórán mindenki a te rajzodat dicséri. Lehet, hogy ezt írtam volna bele.

De talán majd legközelebb…

Kun Vanda 6. osztály

Megjegyzés hozzáfűzése