Oldal kiválasztása

Épphogy hosszabbak lettek a nappalok, melegebb a levegő és több madárcsicsergést hallunk, máris tavaszi hangulatba kerültünk, s a tavasz gondolatával lassan megérkezhet a megújulás, a lendület és természetesen a szerelem is. Egy évszázada a szerelmeseknek még a munkaalkalmak (betakarítás, fonás), és a közösségi megmozdulások (bálok, búcsúk) adtak lehetőséget a találkozásra, azonban gyorsuló életmódunk hatására számos, az udvarlással, randival kapcsolatos korábbi hagyományunk is átalakult. Ma már talán mereven szabályozottnak, s furcsának tűnhetnek azok a szokások  amiket tetten érhetünk egy-egy nagyszülői beszámolóban, régi könyvekben, filmekben.

Ha korunk randijára gondolunk, rádöbbenünk, rengeteg módja van ma az ismerkedésnek, amire régebben nem volt lehetősége a kor fiataljainak. A netes társkeresési lehetőségek, szórakozóhelyek és szórakozási formák garmadáját választhatjuk, amikor ismerkedni vágyunk. Manapság bolhapiacra, kalandtúrára és bowlingozni is mehetünk az első randin, ismerkedhetünk vakon, kiszemelhetünk valakit ismerőseink ismerősei között a közösségi oldalakon. Egyúttal az ismerkedési folyamat is lerövidül, egyetlen gyors üzenetben, néhány perc alatt fixálhatjuk az esti randi helyszínét és időpontját.

És hogy milyen az első randi igazán megfelelő helyszíne? Ez természetesen rajtatok múlik, ám még ha mindketten az extrém sportok szerelmesei vagytok is, érdemes olyan helyszínt választanotok, ami egymás megismerését szolgálja. Így egy kávézó, teázó, étterem, állatkert, közös séta, kirándulás, esetleg egy buli nyerő lehet.

Ami a legfontosabb, a randi nem csupán egy találka, amin döntünk a kiszemeltünk további sorsáról. Akkor ismerhetjük meg leginkább egymást, ha mi is merünk megmutatni magunkból valamit: ha vállaljuk, hogy inkább animációs filmet nézünk a moziban, mint egy romantikus vígjátékot, ha elmegyünk együtt korcsolyázni annak ellenére, hogy ovis korunk óta nem volt a lábunkon korcsolya, ha nemet merünk mondani egy zajos házibulira, hogy egymás hangját hallva inkább egy forró csoki mellett nyílhassunk meg a másiknak. Azért, hogy megtudhassuk, mit kedvelünk, mit kevésbé, milyenek a randi partnerünk reakciói, mik a közös pontok, és mik az eltérések.  A randi nem csak egyszerű időtöltés, közeledés a másikhoz, és egyúttal magunkhoz is.

Egy biztos, változzanak szokásaink bármennyire is, a szerelem szabad és akaratlanul történik velünk, különösen most, amikor az érkező tavasszal a szerelem is vár ránk.